De mensen van
CI-Engineers b.v

De kracht achter CI-Engineers

Ing. E. Doorman
General Director

Na ruim 10 jaar in Nederland en in het buitenland op grote infrastructurele en civieltechnische projecten te hebben gewerkt ben ik in 2000 als zelfstandige met mijn toenmalige compagnon het ingenieursbureau B&I (Bouw & Infra) begonnen. In de loop van de tijd werd de omzet steeds meer uit de Inframarkt gehaald.

Midden 2007 heb ik de gehele onderneming overgenomen en het bedrijf alleen voortgezet. Hierna heeft B&I nog een aanzienlijke omzetgroei doorgemaakt. Per 2009 heb ik B&I verkocht aan Ingenieursbureau Bartels, later Lievense, en heb daar mijn werkzaamheden tot 31 maart 2017 als directeur voortgezet.

In juni 2017 heb ik besloten om samen met mijn oud-collega Michel Storm een nieuw Ingenieursbureau op te richten met de gedachte om in Nederland en in het buitenland grote infrastructurele en civieltechnische projecten te realiseren. Daarmee was het nieuwe ingenieursbureau Civil International Engineers geboren, afgekort als CI-Engineers.

Ons bedrijf is een gezonde mix van jonge en ervaren mensen. We proberen jonge schoolverlaters zoveel mogelijk te laten profiteren van de kennis en ervaring van de meer ervaren collega’s, met name op het gebied van de uitvoeringstechnieken van grote civieltechnisch projecten.

Met de leeftijdsopbouw in combinatie met de gestage groei van het bedrijf is CI-Engineers een aantrekkelijk bedrijf om voor te werken. De jonge medewerkers kunnen veel van ervaren medewerkers leren, terwijl de ervaren collega’s hun kennis en ervaring kunnen overdragen aan de jonge generatie, zodat er geen kennis verloren gaat. Dit alles gebeurt in bijna alle gevallen ‘on the job’, omdat CI-Engineers met haar netwerk in bijna alle grote civieltechnische projecten is vertegenwoordigd. Daarnaast biedt CI-Engineers interne en externe opleidingen aan, zodat de medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen.

Als directeur-eigenaar heb ik ontzettend veel plezier om het bedrijf te zien groeien en hoe de mensen zich ontwikkelen.

M.A. Storm
Chief Technical Officer
Na mijn loopbaan als tekenaar te zijn gestart in 1991 kwam ik al snel in aanraking met Autodesk producten waarmee het vak als tekenaar een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt. In 1993 startte ik mijn eerste AutoCAD-cursus waarna ik niet meer achter het ‘tekenschot’ meer terug ben gekeerd.
Na ‘rondgezworven’ te hebben op verschillende middelgrote en grote projecten en diverse individuele ondernemingen in de ICT te hebben gestart ben ik me vanaf eind 1998 met AutoCAD 3D gaan bezig houden. Op projecten als A5, HSL4, 2e Coentunnel en A12 Lunetten-Veenendaal, N201, N210 kon ik deze ervaring direct toepassen.
Omdat mijn interesse in 3D toenam besloot ik in 2011 mijn focus te verleggen naar Revit. Na een korte cursus in dat jaar heb ik me vervolgens de daar opvolgende jaren veel ervaring met Revit op gedaan. Op projecten SAAone, N18 volgde daar Civil 3D op.
In 2017 besloot ik na 16 jaar bij B&I te vertrekken om mijn medewerking te verlenen aan een nieuwe onderneming samen met Eric Doorman genaamd CI-Engineers.

Nu ik bij CI-Engineers samen met Eric Doorman de directie voer kan de opgedane kennis en ervaring gebruikt worden om het huidige kennisniveau van het Revit-personeel naar een hoger niveau getild worden.

CI-Engineers staat voor een bedrijf die vakkundig en technische personeel op flexibele wijze weet in te zetten bij onze rijk gevulde klantenkring.

Projecten: A12 Lunetten-Veenendaal – Poort van Bunnik

J.S. de Weert

Quality Assurance Manager

Sinds mijn 15e ben ik actief in de administratieve en financiële wereld. Ik ben begonnen als boekhouder bij de lokale bouwmarkt. Hier heb ik vanaf de 3e klas VWO t/m het begin van het eerste jaar van mijn studie gewerkt en de kneepjes van het vak geleerd. Begin 2020 ben ik via een kennis in contact gekomen met Eric Doorman. Gezien de hoeveelheid tijd die vrijgekomen was heb ik die kans gegrepen.

Op mijn 17e ben ik bij CI-Engineers begonnen en nu verzorg ik al geruime tijd met plezier de administratie, samen met mijn collega Jens Bloemen. Ik ben inmiddels ook verantwoordelijk voor de certificeringen, zoals de ISO en ook de SNA. Naast mijn werk bij CI-Engineers volg ik de bachelor studie Informatica & Economie aan de universiteit Leiden. 

Dankzij de informele sfeer krijg ik alle mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen binnen het bedrijf en nieuwe ideeën te implementeren. Daarnaast krijg ik alle mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. Ik heb al een drone-certificaat behaald en een cursus auditeren gevolgd bij DNV.

CI-Engineers is een bedrijf waar ook jonge mensen hun plek zullen vinden en zich kunnen gaan (door)ontwikkelen.

J.L. Bloemen

Administratief medewerker

Al jaren heb ik interesse in de technische wereld. Momenteel volg ik de bachelors wis- en natuurkunde aan de universiteit van Amsterdam, aangevuld met de minors programmeren en econometrie. Toen Eric Doorman contact met mij opnam wist ik al vrij snel dat ik binnen CI-engineers mijn passie en kennis kon inzetten.

Vanaf mijn 20ste ben ik begonnen bij CI-engineers als administratief medewerker waar ik samen werk met Justin de Weert. Naast mijn administratieve werkzaamheden werk ik ook aan de ontwikkeling van verschillende invoegtoepassingen voor modelleurs in Revit. Deze programma’s schrijf ik in onder andere Python. Hierdoor kan ik mijn passie voor technologie en programmeren toepassen in de praktijk.

Door de sfeer binnen CI-engineers kan ik prettig werken met met andere medewerkers. Mede hierdoor kan ik mij goed ontwikkelen binnen het bedrijf.