De mensen van
CI-Engineers b.v

De kracht achter CI-Engineers

Ing. E. Doorman
General Director
In 2000 ben ik als zelfstandige met mijn toenmalige compagnon B&I begonnen. B stond voor de bouw waar ik al een aanzienlijke hoeveelheid werk uit haalde en I stond voor Infra waar wij eigenlijk zeker in een later stadium onze grootste omzet uit vandaan hebben gehaald.
Per 2007 heb ik mijn toenmalige compagnon uit de onderneming gekocht en heb het bedrijf alleen voortgezet Hierna heeft B&I nog een aanzienlijke omzet vergroting doorgemaakt. Per 2009 heb ik B&I verkocht aan Ingenieursbureau Bartels later Lievense en heb daar mijn werkzaamheden tot 31 maart 2017 als directeur voortgezet.
In juni 2017 heb ik besloten om samen met mijn oud collega Michel Storm een nieuwe onderneming op te richten met de gedachten om civiel technische werken in het binnen- en buitenland te realiseren. Gevoed door deze gedachte waren Michel en ik er vrij snel uit dat het bedrijf Civil International Engineers moest gaan heten, afgekort CI-Engineers.
Gezien de leeftijd en ervaring opbouw van CI haar medewerkers lijkt dit doel te zijn gelukt. CI-Engineers zal op deze manier een evenwichtige en stabiele organisatie voor de toekomst zijn en blijven. De eerste ervaren ontwerpers van CI-Engineers hebben inmiddels de cursus Revit gedaan en deze ervaren ontwerpers zijn als Revit modelleurs op de projecten aan de slag gegaan, aangestuurd vanuit CI-Engineers.
Momenteel maak ik ook onderdeel uit van het team om van CI-Engineers een ISO gecertificeerd Ingenieursbureau te maken.
M.A. Storm
Chief Technical Officer
Na mijn loopbaan als tekenaar te zijn gestart in 1991 kwam ik al snel in aanraking met Autodesk producten waarmee het vak als tekenaar een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt. In 1993 startte ik mijn eerste AutoCAD-cursus waarna ik niet meer achter het ‘tekenschot’ meer terug ben gekeerd.
Na ‘rondgezworven’ te hebben op verschillende middelgrote en grote projecten en diverse individuele ondernemingen in de ICT te hebben gestart ben ik me vanaf eind 1998 met AutoCAD 3D gaan bezig houden. Op projecten als A5, HSL4, 2e Coentunnel en A12 Lunetten-Veenendaal, N201, N210 kon ik deze ervaring direct toepassen.
Omdat mijn interesse in 3D toenam besloot ik in 2011 mijn focus te verleggen naar Revit. Na een korte cursus in dat jaar heb ik me vervolgens de daar opvolgende jaren veel ervaring met Revit op gedaan. Op projecten SAAone, N18 volgde daar Civil 3D op.
In 2017 besloot ik na 16 jaar bij B&I te vertrekken om mijn medewerking te verlenen aan een nieuwe onderneming samen met Eric Doorman genaamd CI-Engineers.

Nu ik bij CI-Engineers samen met Eric Doorman de directie voer kan de opgedane kennis en ervaring gebruikt worden om het huidige kennisniveau van het Revit-personeel naar een hoger niveau getild worden.

CI-Engineers staat voor een bedrijf die vakkundig en technische personeel op flexibele wijze weet in te zetten bij onze rijk gevulde klantenkring.

Projecten: A12 Lunetten-Veenendaal – Poort van Bunnik

J.S. de Weert

Quality Assurance Manager

Als sinds mijn 15e ben ik actief in de administratieve en financiële wereld. Ik ben namelijk begonnen als boekhouder bij de lokale bouwmarkt. Hier heb ik vanaf de 3e klas VWO t/m het begin van het eerste jaar van mijn studie gewerkt en de kneepjes van het vak geleerd. Toen de coronacrisis uitbrak begin 2020 ben ik via een kennis in contact gekomen met Eric Doorman en heeft hij mij verteld dat hij nog iemand zocht. Gezien de hoeveelheid tijd die vrijgekomen was heb ik die kans gegrepen.

Op mijn 17e ben ik bij CI-Engineers begonnen en nu verzorg ik al geruime tijd met plezier de administratie, samen met mijn collega Elly Kobceva. Ik ben inmiddels ook verantwoordelijk geworden voor de certificeringen, zoals de ISO en ook de SNA. Naast mijn werk bij CI-Engineers volg ik de bachelor studie Informatica & Economie aan de universiteit. Dit is één studie die wordt verzorgd door de Universiteit Leiden en de Erasmusuniversiteit Rotterdam.

Dankzij de informele sfeer krijg ik alle mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen binnen het bedrijf en nieuwe ideeën te implementeren. Daarnaast krijg ik alle mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. Ik heb al een drone-certificaat behaald en een cursus auditeren gevolgd bij DNV.

CI-Engineers is een bedrijf waar ook jonge mensen hun plek zullen vinden en zich kunnen gaan (door)ontwikkelen.