Amstelveenlijn

Opdrachtgever
OAVL
Bouwcombinatie
VITAL

De Amstelveenlijn, sneltram 51, is een belangrijke verbinding tussen Amsterdam en Amstelveen. De sneltrams zijn overvol, verouderd en de verkeersveiligheid is niet meer optimaal. Om in de toekomst een goede verbinding te behouden tussen Amsterdam en Amstelveen wordt de Amstelveenlijn vernieuwd.

De ombouw bestaat uit het vernieuwen of uitvoeren van groot onderhoud van rails, wissels, bovenleidingen en technische systemen. Kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan worden ongelijkvloers gemaakt en krijgen een verdiepte ligging. Vier haltes vervallen en twee worden samengevoegd. Alle overige haltes worden vernieuwd en er komt een opstelterrein in de Legmeerpolder.

Met deze ombouw is er een grotere betrouwbaarheid van de trams ontstaan die snel en met weinig oponthoud dan door kunnen rijden. Veiligere en comfortabelere haltes, verbeteren van de verkeersveiligheid en een betere doorstroming komen hiermee tot stand. Een betere bereikbaarheid van de regio en moderne-, comfortabele trams met een snelle en overzichtelijke overstap op station Amsterdam Zuid is hiermee gerealiseerd.

CI-Engineers heeft de civiele haltes en de drie ongelijkvloerse kruispunten van voorlopig- tot definitief ontwerp in Revit 3D gemodelleerd en het uitvoering ontwerp uitgewerkt.