biobrandstoffen faciliteit Shell

Opdrachtgever
Shell
Bouwcombinatie

CI-Engineers is verheugd te melden dat we momenteel samenwerken met Worley aan een innovatief project voor Shell in Pernis, waarbij we een geavanceerde installatie ontwerpen en realiseren voor de productie van biobrandstoffen uit hernieuwbare bronnen. De installatie zal voorbehandelde biovoeding omzetten in HVO Diesel, HVO Kerosine en HVO Naphtha door middel van hydrogenatie, isomerisatie en opwerking, gevolgd door productafscheiding. De geproduceerde biobrandstoffen worden ter plaatse opgeslagen in speciaal ontworpen tanks.

HVO staat voor ‘’Hydrotreated Vegatable Oil’’. Het is een nieuw type brandstof dat gemaakt wordt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval.

Als toonaangevend ingenieursbureau heeft CI-Engineers de taak om de draagconstructies van de pijpen, leidingen en vaten van het HVO-gedeelte voor dit project te ontwerpen en uit te werken tot realisatiefase. Ons team van constructeurs is verantwoordelijk voor het ontwerp en de berekening van een dragende constructie met drie verdiepingen (platforms), waarin twee grote vaten voor de productie en opslag van biobrandstoffen worden geïnstalleerd. Deze draagconstructie bestaat uit staal en/of gewapend beton.

Onze constructeurs hebben een stalen boven constructie ontworpen, die bestaat uit drie onderhoudsplatforms voor de benodigde vaten en pijpen voor de brandstofproductie. Deze stalen boven constructie is bevestigd op een betonnen fundatie. CI-Engineers is verantwoordelijk voor de hoofdberekening en het ontwerp van de fundatie en de fundatiewapening.

Samen met de 3D-modeleurs werken we nauwgezet aan het updaten van het 3D Navisworks-model op basis van de geverifieerde berekeningen van onze constructeurs. Voor gedetailleerde uitwerkingen van wapeningsschetsen en tekeningen schakelen we gespecialiseerde derde partijen in. De betonnen fundatie wordt ondersteund door diepe heipalen/boorpalen die in de grond worden gebracht. Onze constructeurs zijn tevens verantwoordelijk voor het ontwerp en de berekening van de palen, het bepalen van de paallocaties en de paalkopreacties.

Tijdens het ontwerpproces werkt CI-Engineers nauw samen met diverse disciplines binnen Worley en met externe partners om mogelijke clashes met bestaande onderdelen te voorkomen. Na de afronding van iedere fase (onderdeel) van de constructie organiseren we een 3D-modelreview met de lead engineers en onze klant Shell om te verifiëren of alle ontworpen onderdelen goed zijn en geen clashes hebben met andere disciplines.

Bij CI-Engineers zetten we ons in voor een efficiënte en professionele aanpak van dit baanbrekende project, terwijl we nauw samenwerken met onze partners en klanten om een succesvolle realisatie te waarborgen.