Brandbestrijdingssysteem Argent Energy

Opdrachtgever
Argent Energy
Bouwcombinatie

In opdracht van Argent Energy werkt CI-Engineers aan een nieuw te bouwen fundering voor een pomphuis. Dit pomphuis heeft aan weerszijden een opslagtank voor water dat in geval van een calamiteit gebruikt kan worden als bluswater.

 

Het bedrijf Argent Energy produceert biodiesel op basis van afval met een visie om het wegtransport wereldwijd koolstofvrij te maken. Hierbij gebruiken zij alleen afvalmaterialen en zoeken voortdurend naar nieuw afval dat kan worden omgezet in producten met een hogere waarde. Om de productiecapaciteit te vergroten zijn zij gestart met de bouw van een chemische fabriek.

De werkzaamheden, waarvoor CI gevraagd is, omvatten het ontwerp van een brandbestrijdingspomphuis en opslagtanks die de capaciteit zullen garanderen om bluswater te leveren aan deze biodieselproductiefaciliteiten en toekomstige uitbreidingsprojecten. CI-Engineers houdt zich bezig met het berekenen van de fundering en het uitwerken van het 3D-model in Revit en de daaruit gegenereerde vorm- en wapeningstekeningen.

 

De twee watertanks zullen elk 11m in hoogte bedragen met een diameter van 14,5m. Beide tanks en het pomphuis staan ieder op een eigen funderingsplaat. Deze drie platen worden onderling met elkaar verbonden door middel van een flexibele waterstop. Deze waterstop is gemaakt van pvc-p en is ontworpen voor de afdichting van bewegings-, dilatatie- en constructievoegen in nieuwe waterdichte betonconstructies.